Mijn Ode

Ik heb een ode geschreven aan Zeeland, middels gedichten. Nu ik daar namelijk niet meer woon, ben ik haar gaan missen. Deze gedichten heb ik verwerkt in verschillende typogrammen.

Uiteindelijk heb ik de gedichten samen met de typogrammen gebundeld in een boekjes. Deze heb ik zelf met de hand gebonden.

Mockup: free-psd-templates.com


Heilige koe

Tijdens een cursus fotografie, kreeg ik de opdracht om een auto te fotograferen. Omdat ikzelf niet zo veel met auto’s heb, maar het wel leuk vind om in de studie foto’s te maken. Ben ik kleine modelauto’s gaan fotograferen met hun product.


Van Diploma tot Propedeuse

De afgelopen vier jaar op de kunstacademie heb ik veel projecten en kleine opdrachten gemaakt. Een selectie van mijn werk heb ik gebundeld in een boek ‘Van Diploma tot Propedeuse’. Dit boek heb ik zelf met de hand gebonden, hierbij heb ik de koptische bindwijze gebruikt.


Typo

Tijdens mijn opleiding aan het Grafisch Lyceum Rotterdam (opleiding mediavormgever grafisch) vond ik typografie steeds fascinerender. Tijdens mijn stage ging ik mij hierin steeds verder verdiepen. Dit heb ik onder andere gaan door verschillende fonts uit te lichten in posters. De tekst die hierin is verwerkt gaat over het font, zoals wanneer het ontworpen is, met welk doel en wie het bedacht heeft.

Het meest gefascineerd ben ik niet zozeer door wat er staat, maar door de vormen die ontstaan door de restruimtes en hoe het wijzigen van de layout dit verandert.

Mockup: rawpixel.com/freepik


Ken ik jou?

Projection mapping van eigengemaakt beeld, dit teruggebracht naar waar het vandaan kwam. Ik heb geleerd hoe projection mapping werkt tijdens dit project en wat voor effecten het heeft.


Stilleven

Stilleven gefotografeerd in de studio, gewerkt met een natuurlijke lichintval.


Cadettenkamp

Inspiratie beelden gemaakt voor mijn afstudeerpoject.


Vanavond een vis proberen

Illustratie gemaakt aan de hand van een zelfgemaakt schilderij.


Kleuronderzoek

Ik heb een kleuronderzoek gedaan over een limoen. Als eerst heb ik hem door de helft gesneden en gekeken welke kleuren de limoen heeft. Deze ben ik gaan schilderen op papier, in vakjes van 10x10cm. De materialen die ik heb gebruikt zijn: vetkrijt, waterverf, acrylverf, potlood en een kopieermachine.


Online dood

Tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie sloten wij het eerste jaar af met een groter project. Het thema van mijn grote project was privacy. Eerst ben ik gaan kijken wat privacy voor mij betekend.

Daarna ben ik mijzelf gaan googelen om te kijken wat er van mij online staat. Je ziet veel werk van mijn website en wat social media links. Je ziet ook bijvoorbeeld mijn Facebook, maar ik heb bewust mijn pagina af te schermen als je geen vrienden met mij bent. Ook heb ik twee profielfoto’s van mij in google afbeeldingen gedaan om te kijken wat daar bij te vinden is. Bij 1 foto kreeg ik een link met iemand die ik niet ken, die heb ik een beetje onderzocht waarvan ik hem zou kunnen kennen.

Ik kreeg het idee om een soort app of website te maken waarbij je online dood kan gaan. Dus dat ik een dienst aanbiedt die al je online data verwijderd van social media’s. Daarna kan je kiezen of je ‘dood’ blijft of een nieuwe ID aan wilt nemen. Daarom ben ik gaan onderzoeken welke social media’s er zijn en hoe je je account kan verwijderen. Van deze informatie heb ik een app gemaakt voor de presentatie aan mijn docenten.

Je kan hier het prototype bekijken -> Prototype app


Drukwerkboek

Een boek hand gebonden met verschillende druktechnieken als inhoud. De druktechnieken zijn: Print/kopiëren, zeefdrukken en risoprinten. Met de printer en kopieermachine heb ik voorwerpen ingescand, uitvergroot en geprint. Ook heb ik verschillende druklagen gemaakt, zodat de inkt over elkaar heen wordt geprint en zo gaat mengen met elkaar. Met de zeefdruk en de risoprint heb ik verschillende ondergronden en inktsoorten uitgeprobeerd om te kijken hoe ze op elkaar reageren. Uiteindelijk heb ik een gedeelte van de prints gebonden tot een boek.


Kleurenblind

Tijdens mijn afstudeerproject heb ik o.a. onderzoek gedaan naar kleurenblindheid. Om de hoeveelheid informatie duidelijk en overzichtelijk te houden, heb ik hiervan een infographic gemaakt.


Utrecht CS

Voor mijn opleiding aan de kunstacademie, heb ik een onderzoek gedaan naar typografie op Utrecht Centraal Station. Als eerste heb ik opgeschreven alles waaraan ik dacht als ik aan Utrecht CS dacht. Er zijn verschillende soorten typografie te vinden, van NS zelf, reclame van winkels en wat mensen zelf aanbrengen.

Op locatie

Toen we op Utrecht CS waren, ben ik gaan kijken naar de typografie. Als eerst liep ik in de stationshal foto’s te maken, maar eigenlijk vond ik het daar te druk. Daarom heb ik wat rustigere plekken opgezocht, waar sommige mensen niet snel komen en ben mij gaan richten op typografie die niet zo snel opvallen. Zoals tekst op buizen, kleine aantekeningen op muren.

De kleine typografie

Thuisgekomen met de foto’s ben ik er achter gekomen dat ik vooral geïnteresseerd ben in teksten die ooit een functie hadden maar nou niet meer en in teksten die andere mensen (als je er niet naar opzoek ben) niet snel zal zien. Ik heb dit ook teruggevonden in graffiti, iedereen ziet wel het grotere werk, maar vaak niet de ‘handtekening’ van de kunstenaar. Ook vond ik een paar poster die ik een paar jaar terug had gemaakt bij dit onderwerp passen.

De kleine lettertjes

Ik heb gereageerd op mijn onderwerp door zelf posters te maken. Ik kreeg als feedback dat mensen graag de kleine tekst willen lezen, maar hier staat niks. Daarom heb ik er nog een gemaakt waar wel een verhaal te lezen is, de verwachte reactie klopte precies.


Tampony

Tijdens mijn opleiding op de kunstacademie (St.Joost in Breda, opleiding Grafisch Ruimtelijk Ontwerp) kreeg ik een workshop ‘alfabet maken’ van High on Type.

Hierbij hebben we eerst geleerd hoe een font in elkaar zit door met de platte penseel te kalligraferen. Het doel hiervan was, onder andere, begrijpen hoe het font terugkomt in iedere individuele letter. Zo is een ‘i’ bijvoorbeeld onderdeel van de ‘j’, en het grootste gedeelte van de ‘o’ kan je weer gebruiken voor de ‘b’.

Uiteindelijk heb ik, met een eigen tool, een alfabet gekalligrafeerd. Deze heb ik digitaal bewerkt in Illustrator en er een poster van gemaakt.


The Evolution

Geïllustreerde poster over de ontwikkeling van de fotocamera. Ik heb hierbij geleerd hoe je Illustrator kan gebruiken.