Voor mijn opleiding aan de kunstacademie, heb ik een onderzoek gedaan naar typografie op Utrecht Centraal Station. Er zijn verschillende soorten typografie te vinden op het station, van NS zelf, reclame van winkels en wat mensen zelf aanbrengen. Dit fascineerde mij en ben mij hierop gaan focussen op loactie.

Als eerst liep ik in de stationshal foto’s te maken, maar eigenlijk vond ik het daar te druk. Daarom heb ik wat rustigere plekken opgezocht, waar sommige mensen niet snel komen en ben mij gaan richten op typografie die niet zo snel opvallen. Zoals tekst op buizen, kleine aantekeningen op muren.

Thuisgekomen met de foto’s ben ik er achter gekomen dat ik vooral geïnteresseerd ben in teksten die ooit een functie hadden maar nu niet meer en in teksten die andere mensen (als je er niet naar opzoek bent) niet snel zal zien. Ik heb dit ook teruggevonden in graffiti, iedereen ziet wel het grotere werk, maar vaak niet de ‘handtekening’ van de kunstenaar.

Ik heb gereageerd op mijn onderwerp door zelf posters te maken. Ik kreeg als feedback dat mensen graag de kleine tekst willen lezen, maar hier staat niks. Daarom heb ik er nog een gemaakt waar wel een verhaal te lezen is, de verwachte reactie klopte precies.