Tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie sloten wij het eerste jaar af met een groter project. Het thema van mijn project was privacy. Eerst ben ik gaan kijken wat privacy voor mij betekend.

Daarna ben ik mijzelf gaan googelen om te kijken wat er van mij online staat. Je ziet veel werk van mijn website en wat social media links. Je ziet ook bijvoorbeeld mijn Facebook, maar ik heb bewust mijn pagina af geschermd als je geen vrienden met mij bent. Ook heb ik twee profielfoto’s van mij in google afbeeldingen gedaan om te kijken wat daar bij te vinden is. Bij 1 foto kreeg ik een link met iemand die ik niet ken, die heb ik onderzocht om te achterhalen waarvan ik hem zou kennen.

Ik kreeg het idee om een soort app of website te maken waarbij je online dood kan gaan. Dus dat ik een dienst aanbiedt die al je online data verwijderd wordt van social media’s. Daarna kan je kiezen of je ‘dood’ blijft of een nieuwe ID aan wilt nemen. Daarom ben ik gaan onderzoeken welke social media’s er zijn en hoe je je account kan verwijderen. Van deze informatie heb ik een app gemaakt.

Je kan hier het prototype bekijken -> Prototype app