Melissa Geldof

Grafisch | Ruimtelijk Ontwerper

Een fascinatie voor design, een passie voor typografie en een liefde voor drukwerk. Dit is allemaal begonnen tijdens een van mijn stages aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met kalligrafie en daarbij typografie. Ik vond niet zozeer de teksten interessant, maar de tussenruimtes die ontstaan. De strakke lijnen, maar ook de mooie bogen trokken mijn aandacht.

Tijdens mijn vervolg studie grafisch ruimtelijk ontwerpen aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Heb ik mijn fascinatie voor offline werk verder uitgebreid, ik heb mij laten onderdompelen in de grafische werkplaats met verschillende druktechnieken en handgebonden boeken.

Nadat ik ben afgestuurd, ben ik verhuisd naar Flevoland. Hier ben ik gaan werken als grafisch vormgever. Daar gebruik ik mijn skills om tot gave ontwerpen te komen. Hier heb ik onder andere geleerd om mijn creativiteit een commerciële draai te geven.

Programma’s

InDesign

Photoshop

Illustrator

Premiere Pro

After Effects

Excel

Word

Powerpoint

Opleidingen

2016-2020 AKV|St.Joost, Grafisch | Ruimtelijk Ontwerpen (HBO)

2018 AKV|St.Joost, Minor Arts & Interaction (HBO)

2013-2016 Grafisch Lyceum Rotterdam, Mediavormgeven Grafisch versneld (MBO4)

2009-2013 Edudelta College Goes, Art of Design (MBO4)

Werkervaring

2022-heden Grafisch vormgever, ConDoor Sollutions. Werkzaamheden o.a.: Ontwerp drukwerk (brochures, flyers, stickers, logo’s), mee denken over verschillende soorten campagne’s.

2021-2022 Grafisch vormgever, Office Centre. Werkzaamheden o.a.: Opmaak brochure, flyers, in-store signing, banners (online en offline), social-media visuals en product afbeeldingen t.b.v. e-mail campagnes.

2020-2021 Junior Print & Marketing Specialist, Office Centre – Amsterdam-Zuidoost. Werkzaamheden: drukwerk realiseren voor klanten, boeken inbinden, printen/kopiëren, lamineren, groot formaat posters, schoonsnijden en bestellingen doorgeven aan externe drukkers.

Stage’s

2019 Stedelijk Museum Breda (grafisch vormgever)

2016 Luxor Theater Rotterdam (grafisch vormgever)

2015 Waal aan de Maas (grafisch vormgever)

2013 Edith van Eijk fotografie (fotograaf)

2012 Sumplus fotografie (fotograaf)